thewaytoahealthierme.blogg.se

2020-06-30
13:38:01

25. Harry Potter och hemligheternas kammare (bok 2/7)Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för trolldom och häxkonst.

Men hur ska han stå ut med den omåttligt jobbiga professor Lockman? Vad är det Hagrid döljer? Och vem är egentligen missnöjda Myrtle? De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena eleven efter den andre. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy som ligger bakom händelserna? Eller, är det den som alla på skolan misstänker - Harry Potter själv?

Stackars Harry.

I början av boken så fyller han år, 12 år, men ingen uppmärksammar det. Ingen säger grattis. Hans moster, hennes man och Harrys kusin låtsas som att Harry inte existerar. De enda gångerna som dom säger något till honom är när dom själva vill något. 


Den flygande bilen som Rons pappa har fixat är helt fantastisk. Den skulle jag vilja ha i verkligheten. Dock så blir den ju förvildad i den förbjudna skogen efter att Ron och Harry tog den till skolan när dom missade tåget. Och landade i piskade pilträdet.

Jag tycker att Lockman är en fullständig galning. I ett perfekt yttre skal. Han är en narcissist, älskar att se sig själv i spegeln, pratar om sig själv både i första, andra och tredje person. Och att han tappade minnet efter att ha försökt beröva Ron och Harry deras minne var nog att komma lindrigt undan. Han är en unik karaktär som ingen står ut med men som de flesta häxorna i boken blev förtjusta i. Pinsamt. Det tycker iallafall jag. 


Och jag älskar att man i denna bok får reda på att Harry är ormviskare. Precis som den man som försökt döda honom. Lord Voldemort. Eller, som hans riktiga namn är - Tom Dolder.Harry Potter och hemligheternas kammare 
10 timmar och 58 minuter
5/5 poängmässigt 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: