thewaytoahealthierme.blogg.se

2020-11-15
21:04:38

Sammanfattning av året 2020

Detta år började ganska kaotiskt faktiskt, runt Mars tror jag att det var så kunde jag inte längre åka och hälsa på mamma eftersom dom stängde ner typ alla boenden från att ta emot besök. Så inte heller Micke kunde komma och sova över hos mig på grund av den nya influensan. Fånigt tyckte jag då, oförmögen att förstå hur allvarligt det faktiskt var och fortfarande är(!!).

Ungefär samtidigt hände det saker som jag helst inte ens vill tänka på, vilket i sin tur innebär att jag inte riktigt hunnit hantera och acceptera det än, men den dagen den sorgen, en dag i taget helt enkelt. 

Och på grund av dessa händelser hamnade jag i en lättare psykos där jag slutade fungera, jag blev känslokall, ändrade helt personlighet enligt andra och jag hade minnesluckor. Detta är inget som jag själv kommer ihåg, men fått det berättat för mig senare. Jag självskadade väldigt mycket också under denna period. 

Tack vare att Micke fick komma och hälsa på igen så började jag sakta men säkert må bättre. Personalen informerade mig när jag mådde mycket bättre att dom varit väldigt nära att se till att jag blev inlagd på psyk. 

Jag började lyssna på ljudböcker och tränade stenhårt, men i perioder hamnade jag i svackor. Då dämpade jag ångesten med socker, socker och ännu mer socker. Naturligtvis blev det en ond cirkel av det också.

Något väldigt väldigt positivt som hänt är att jag fick åter kontakt med min älskade storasyster och vi har försiktigt börjat bygga upp vår relation igen. Vi har bråkat mycket, men det betyder ingenting nu, eftersom det tillhörde det förflutna. Jag är så glad att få vara en del av hennes liv igen. Samma sak med hennes barn, dom betyder allt för mig och jag har saknat dom så otroligt mycket. Det jag ångrar mest är att jag missat så otroligt mycket i deras liv och det gör så ont. Min förhoppning är att jag kan få bli deras moster igen och att vi kan få en fin relation igen. 

Men sedan så hände det som inte fick hända, mamma fick hjärtstillestånd. Sjukhuset ringde min syster som ringde mig och berättade att sjukhuset sagt att de bryter mot covid-restriktionerna och att vi fick komma dit för att säga ett sista farväl. Men.. mot alla odds återhämtade hon sig och får komma hem efter mindre än en vecka. Efter en vecka så ringer syrran igen och berättar att mamma fått akut hjärtsvikt med både hjärtat och lungorna fulla av vatten.


Syrran tog med sig pojkarna, jag och Micke fick skjuts av faster Maria (❤️) och vi åkte upp akut till sjukhuset för att få träffa mamma och hennes andning.. 😭 Herregud.. 😭 Jag har sett mamma sjuk, många gånger, men den gången var den allra värsta enligt mig, jag har aldrig sett henne så.. blek.. Känslan att ens tänka tillbaka på det ögonblicket var fruktansvärt.. Men, samma sak igen, hon klarar sig mot alla odds. ❤️ Min älskade lilla mamma. ❤️

Efter det här händer med mamma och allt lugnat sig runt henne så hamnar jag än en gång i en självdestruktiv period och jag har fortfarande inte riktigt klarat av att kliva ur den. Jag har försökt, det har gått bra några veckor, sedan sjunker jag ner igen och hetsäter. För att sedan resa mig igen och träna, träna, träna. 

Och nu den senaste tiden så har det dykt upp mörka energier runt mig igen. När jag bodde på ett annat boende så hade jag ju likadant, mörka energier cirkulerade mig hela tiden, 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Men då rev dom mig, drog mig i håret, satt på mig när jag var i sängen, katterna var rädd att gå in i köket och mamma kunde med blotta ögat se hur jag från ingenstans får 3rivsår på halsen.

 SÅ är det inte nu, som tur är, men min rädsla är att det blir likadant igen. Det jag känner nu, är att energin drar ut min egen energi och ork, och jag vaknar typ varje natt på grund av denna varelse, denna energi. Jag har på grund av detta blivit mörkrädd och har lampor tända typ hela tiden.  Och inte blir det bättre av att se filmer och klipp om det övernaturliga, men kan inte låta bli. 😱🙈


Och.. Denna corona och det negativa saker som hänt under detta år.. Är inget jag skyller på just år 2020 som många andra gör. Covid-19 kommer inte försvinna 1a Januari 2021, sorry, men det är sant. Tyvärr. Jag börjar bli less på dom som skiter i restriktionerna, att handla ofta och mycket, andra som bunkrar och tömmer hyllor, och på sådana som bara rycker på axlarna. 


Det människor måste förstå är att dödssiffror på internets alla listor är i grund och botten MÄNNISKOR som har dött på grund av covid-19, eller följderna därav. 

Covid-19 är något som många gärna pratar om, men ingen vill tänka på. Sluta prata och börja tänka istället!