thewaytoahealthierme.blogg.se

2022-04-30
23:07:30

Film 48. En Prinsessas Dagbok


En femtonårig tjej i San Francisco träffar sin farmor för första gången och får då reda på att hon ärvt tronen till Genovia. Hon påbörjar motsträvigt lära sig en prinsessas seder och vanor.

Jag tyckte att den här filmen var så himla rolig när jag var liten.. de allra flesta små flickor drömmer ju om att få bli en prinsessa.. att hon dessutom heter Mia.. gjorde den ännu mer intressant 😅

Huvudkaraktären, Mia, är så otroligt osynlig på sin skola att människor till och med försöker sätta sig på henne.. 🙈 hon inte utfrysta, inte egentligen, bara väldigt väldigt osynlig.. och lite retad är hon, tyvärr, för sitt hår och glasögonen. Hon är dessutom extremt klumpig. 

Jag kan inte förstå hur Mias mamma kunde hålla det hemligt för henne att hon har adligt blod i sina ådror, att hon i själva verket är en prinsessa. Förstod hon inte att det förr eller senare skulle komma ut, att Mia en dag skulle få reda på att hennes mamma hållit en så stor sak hemlig för henne. Hon höll tyst för att skydda henne och jag förstår det.. men samtidigt så förstår jag att Mia känner sig förvirrad och sårbar.. hon är bara 15 år och får reda på att hon förväntas bli drottning.. skrämmande 🙈

Mia måste ta lektioner för att bli en anständig prinsessa på några få månader och det är i princip omöjligt eftersom hon är så pass nördig och klumpig som någon kan vara.. känns nästan lite pinsamt. Men, lektionerna är typ höjdpunkten av filmen enligt mig, eftersom det är roligt att se hur svårt det är för henne att vara"fint agerande" .

Middagen är bara så fruktansvärt pinsam. Mia gör ta mig fan ALLA FEL som en prinsessa kan göra.. och jag tycker synd om henne samtidigt som jag både skäms och skrattar om vartannat. Tur att det bara är en film!!!

De är lite väl hård och kritisk mot henne då hon bara är 15 år gammal.. så jag tycker riktigt synd om henne ibland, framför allt efter att pressen jagat henne som en jägare jagar en älg.. tragiskt.. tack gode gud för Joseph.. Mias chafför och drottningens älskare 😅 han får drottningen att ändra sig när hon avtar Mia rollen som nästkommande trontagare. Säger man då? Skitsamma, ni vet ju vad jag menar i alla fall 😅🙈

Filmen är otroligt bra men tog mig i alla fall två dagar och typ fyra sittningar att ta mig igenom. Jag är otroligt rastlös just nu och har väldigt ont i ryggen, därför har jag drygat på. Filmen är otroligt bra, dock tyckte jag att den var bättre när jag var yngre. Tyvärr så är det ju så, inte så konstigt egentligen då man växer upp och ändrar liksom åsikt.. men den är ändå bra.

En Prinsessas Dagbok
1 Timme och 55 Minuter
😻😻😻😻(4/5)