thewaytoahealthierme.blogg.se

2019-12-16
12:58:52

En liten uppdatering

En fundering som jag har haft är om jag borde skaffa mig en ny blogg, en som inte är så öppen och lite mer privat, men jag har tillslut bestämt mig för att inte göra mig av med denna blogg då det är såhär mitt liv har varit, och att jag inte behöver skämmas för det nu när jag mår bättre. För det är just det jag gör, mår bättre.

Visst, jag har mina perioder där allt känns åt helvete, då jag inte kan sova. Jag har perioder då jag hör röster, ser saker och funderar om vad som är verkligt. Och jag tampas med perioder där jag har minnesluckor, då jag inte riktigt kan komma ihåg vad det var jag gjorde för fem minuter sedan och då jag liksom "vaknar upp" till mig själv när jag är utomhus utan att riktigt veta vad jag nyss har gjort. Jag har perioder då jag inte orkar med mig själv.

Men, jag är trots det, mig själv och jag vågar stå upp för den jag är även om jag är tusen mil ifrån normen för hur en människa bör vara. Och jag kommer nog alltid att skämmas för min mentala ohälsa, även om jag inte kan tvinga mig själv att må bra och vara bättre. Men jag vägrar vara intryckt i ett hörn, jag vägrar vara tyst. 


Nu, över till något helt annat..

Nämligen fysisk hälsa.. Eller ska jag säga ohälsa? Hmm, jag är väldigt konfunderad men det får nog bli en blandning. 

Jag har fysisk ohälsa på grund av min övervikt, som gett mig.. negativa sidoeffekter.. 

Men jag är på väg att fixa det med, och det går relativt långsamt men jag är mycket nöjd ändå för varje litet framsteg jag tar. Jag har gått ner 30 kilo på lite mer än 1 år. Det enligt mig är extremt. Och jag är väldigt väldigt glad för att jag har lyckats, för att jag är på väg mot en bättre livsstil.

Hej, jag heter Mia och jag ÄR sockerberoende, matmissbrukare och det kommer jag ALLTID att vara. *Hej Mia!*

Men, jag har tagit kontrollen över mitt missbruk och jag kommer inte byta ett missbruk till ett annat, för jag har sett det hända förut och jag vägrar vara en passagerare i den karusellen.

Vissa månader brister jag i allt, då jag mår psykiskt dåligt med allt vad det innebär. Då går jag tillbaka till socker, serier och mindre fysisk aktivitet. 

Men, jag har beslutat mig för att ta mig upp igen, och överleva.