thewaytoahealthierme.blogg.se

2021-08-27
14:37:04

Vlcd diet, nu sätter jag igång igen!
Jag har haft det väldigt jobbigt de senaste månaderna, med massor av känslor som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Sorg, förtvivlan, saknad, ångest, förvirring, frustration, men ibland också ilska.

 Och än har det inte gått över eller blivit lättare som många säger att det kommer att bli, och jag kan inte föreställa mig om att det kommer bli det heller. Någonsin. Men, jag har i alla fall funnit ett sätt att leva med alla känslor. I alla fall vissa dagar. Och jag känner att det är dags att börja igen, för jag har insett hur mycket vikten påverkar min allmänna hälsa. Och ska jag lyckas överleva min 35 års dag så är det på tiden att jag sätter igång med mina shakes igen.

Jag har fått en rejält gammal crosstrainer som jag kommer att använda mig av fram till att jag kan köpa en ny. För det kommer att bli min största träning tror jag, att köra mina pass på crosstrainern.

Visserligen så fungerar inte aktivitetsarmbandet till den då den inte räkna stegen som tas men det kommer ju om inte annat att visa sig på vågen. 

På tal om vågen, jag tänkte dokumentera viktnedgången en gång i månaden, så att den inte blir ett beroende. Siffrorna på vågen är ju inte det som betyder något egentligen, det är humöret och måendet just nu och hur jag känner i kroppen. 

Jag kan erkänna att jag har gått upp nästan 30 kilo sen i april, och det känns naturligtvis för jävligt.. Men de finns orsaker bakom den viktökningen och jag tänker inte skuldbelägga mig själv för att det har hänt. Men jag döljer det inte heller, förnekar inte att det blivit så, och jag kommer igång igen med shakes igen redan imorgon. 

Men jag har små delmål som jag har satt upp, för det behövs för att verkligen känna att jag gör nåt positivt. Och jag räknar detta som för varje 5 kilo. 

  • En ny målarbok
  • Nya pennor 
  • Nya underkläder
  • Skrivblock
  • Nya kläder 
  • En spa dag

De är 30 kilo. När det är nått så kommer jag att lägga upp nya delmål. Och jag ska prata med läkaren igen om att göra tester på levervärden och så, för att jag gärna vill fortsätta med shakes ett tag och då brukar de vilja ha uppsikt över mig och mina värden.