thewaytoahealthierme.blogg.se

2020-05-16
11:42:27

4. Barnflickan i Knutby




Precis som titeln säger så handlar denna bok om Knutby församlingen. 

Det är journalisten Thomas Sjöberg som beskriver barnflickans väg mot skottsdåden i Knutby. Det är en dramatiserad skildring av ett av de mest omtalade rätrsfallen i modern tid. Natten till den 10 Januari 2004 skjuts Alexandra Fossmo. Samma natt blir också grannen Daniel Linde skjuten: men han överlever. Per sms har barnflickan Sara Svensson fått sms av en okänd person, det är dock Helge Fossmo, den man som hon jobbar för, som manar och manipulerar henne att döda Alexandra : Helges egen fru.



Boken var lite mer som en dokumentär. Jag hade väldigt svårt att förstå detaljerna eftersom det hoppar från barnflickan, Helge och Åsas synsätt. Jag tycker själv om att skriva på det sättet, men när man hoppar från offer till gärningsman gör det hela svårt att följa. Men en sak kan jag iallafall säga om författaren : han är extremt skicklig att forska sig igenom fallet. 

Boken var komplicerad och förmodligen beror det på att detta är ett extremt komplicerat och invecklat fall med svek, tro, övermäktig självkänsla och tragisk död. 



Boken heter då Barnflickan i Knutby. 
Den är 8 timmar och 42 minuter. 





Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: