thewaytoahealthierme.blogg.se

2018-03-15
22:00:10

Glee

Idag är det ett jätteroligt ämne, nämligen favorit serie och jag kommer garanterat att nörda ner mig i det här ämnet eftersom serier är en av mina specialintressen och jag kan verkligen sätta igång och prata om det, i timmar, om jag bara får chansen och då har jag svårt att lägga märke till om den jag pratar med är intresserad eller inte.
Jag började titta på Glee 2010 och var då en säsong bakom alla andra, därför tittade jag på den i maraton-aktig utsträckning och jag fastnade redan från avsnitt 1 och ju fler avsnitt jag tittade på, desto bättre tyckte jag att serien var. Under den här tidsperioden i mitt liv mådde jag dessutom väldigt dåligt och jag tror faktiskt att den här serien fick mig att glömma mina egna problem för några sekunder. Det var den här serien och Sex And The City serien som var min vardag och liv i den här perioden.
Glee handlar alltså om flera olika typer av ungdomar - nördar, outsiders, mobbade, sportiga, populära och mobbare, och dom samlas för att göra något som alla av dessa individer tycker om, att sjunga i skolkören. Glee tar en tittare med storm, med genrer bland annat från tonårsgraviditet, biologiska föräldrar, homosexualitet, övervikt, religion, mobbning och musik i största allmänhet. Glee slutade sändas 2015 och med totalt hela 6 säsonger.
-
Och nu kommer jag också ta upp saker som har med skådespelarna att göra och mina åsikter om det som har hänt. Jag har varit väldigt tyst om vad jag tycker om det här och nu kommer jag att bryta den tystnaden. Så det här är första gången som jag ens tänker högt gällande dessa saker, trots att jag läst om allt jag kunnat komma över.
Skådespelaren Cory Monteith spelade en av huvudkaraktärerna i serien och det var välkänt att han hade drogproblem i verkliga livet, något som aldrig gick ut över serien i sig självt eller fansen. Han var tillsammans med en av sina motspelare, Lea Michele som spelade Rachel i Glee. Cory dog 2013 av en överdos heroin som han dessutom hade blandat med alkohol. Tragedin var oerhört tragisk och alla fansen sörjde, hans karaktär dog i serien några veckor efter det inträffade och dom hade ett avsnitt ägnat åt minnet av honom. Det var väldigt gripande.
Och till sist så kommer jag berätta vad jag tycker om Mark Salling, han som spelade Noah "Puck" Puckerman i serien och hans så kallade dubbelliv.. jag vet inte vad annat jag ska kunna kalla det.. iallafall så blev det känt i början av 2013 att han blev anhållen för sexuella trakasserier samt en våldtäkt på sin dåvarande flickvän. Dock friades han från alla anklagelser. I December 2015 stannade världen för många Glee fans, inte nog med att tv serien hade nått sitt slut, Mark Salling blev dessutom arresterad för barnpornografibrott. Han erkände därefter att det stämde och han riskerade att bli fängslad i upp till sju års tid. Men han tog istället livet av sig genom att hänga sig själv.
Jag anser att han kom alldeles för lindrigt undan. Han borde ha hållts arresterad tills rättegången hade ägt rum tycker jag. Tänk på alla hans offer, alla de barn han hade bilder på på sin dator, dom kommer aldrig få upprättelse för det han gjort. Många sörjer hans bortgång också, och visst kan jag tycka att det är tragiskt att han begick självmord, trots sina brott så var han ändå en människa i grund och botten. Men hans handlingar och sjuka beteende borde ha fått ett mycket högre straff än döden. Han borde ha blivit fängslad och aldrig mer utsläppt. 
Och ja, om jag ska vara riktigt ärlig så tror jag inte att fansen "saknar" skådespelarna för de personer dem var utanför filmduken, utan det dom sörjer är karaktärerna som dom spelade, det gäller lika väl Cory som Mark. Visst kan man tycka att det är tragiskt att något sånt här händer, att det var synd om dessa personers släkt och anhöriga, dom som blev lämnad kvar.. men fansen sörjer inte den riktiga personen. Och det säger jag med all respekt jag har möjlighet till, eftersom jag själv är ett väldigt stort fan av Glee.Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: